Maessen: sanering gaat gewoon door

Ook al lijkt het door de aantrekkende economie zo’n vaart niet te lopen, de sanering van de schadebranche gaat gewoon door. In 2025 zal er nog slechts plek zijn voor vier- à vijfhonderd schadeherstellers of combinaties met dealerbedrijven.

Dat zegt voormalig ad-interim Focwa-voorzitter Denis Maessen in een afscheidsinterview met Aftersales Magazine. “Ondernemers hebben wellicht het gevoel niet meer zo met de rug tegen de muur te staan. Maar ondertussen moet er toch naarstig gezocht worden naar een structurele oplossing.”

Zo’n oplossing is er volgens Maessen in twee soorten: stoppen met het bedrijf of doorgaan. “Doormodderen is geen optie meer.” Volgens hem beschikken “zeker niet alle ondernemers” over de juiste bagage om mee te komen in de stappen die de schadeherstelsector moet zetten op het gebied van professionalisering. Gezien de impact van een besluit over de toekomst van iemands  onderneming, heeft Focwa extra adviescapaciteit ingezet om samen met de ondernemer de opties te onderzoeken. “Wij schatten in dat zo’n tweehonderd bedrijven in zo’n traject terechtkomen.”

Het interview met Denis Maessen staat in de afgelopen vrijdag verschenen nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *