Merkgarantiebewijs Bovag-Focwa: ook M-B

De garantiebewijzen van Bovag en Focwa voor schadeherstel’ worden vanaf komende maandag (2 december) uitgebreid met bewijzen in de stijl van Mercedes-Benz.

Net als op de algemene Bovag-versie staan op het merkspecifieke garantiebewijs de Bovag Garantievoorwaarden. Het bewijs is opgemaakt in de uitstraling van de betreffende merken. Focwa levert een vergelijkbare dienst. De benodigde applicatie wordt via het lidmaatschap beschikbaar gesteld en is ontwikkeld door Focwa en Solera, in nauwe samenwerking met RAI Vereniging en importeurs.

Schadeherstelbedrijven die een samenwerking hebben met een Mercedes-Benz-dealer met merkerkenning, kunnen het Merkgarantiebewijs op schadeherstel aanmaken. De Mercedes-Benz dealer reikt het uit. De tool bestond al voor de merken VW, VW Bedrijfswagens, Audi, SEAT, Skoda, Opel, Mazda, Renault, Dacia, Opel, Nissan, Hyundai en Ford. Het eerste Bovag Garantiebewijs werd ruim drie jaar geleden uitgereikt.

Geschillen

Aan het Merkgarantiebewijs zitten de Bovag-voorwaarden voor schadeherstel vast: 48 maanden garantie, bemiddeling bij geschillen, toegang tot de Geschillencommissie en dekking van garantienakoming na faillissement. Sinds 2016 kunnen Focwa-schadeherstellers met een merkerkenning digitaal merkgarantiebewijzen uitgeven aan de consument.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *