Van Mossel: overnames Peugeot en schade

Van Mossel Automotive Groep begint 2019 met twee overnames: de Peugeot Groene Hart vestigingen Aalsmeer en Mijdrecht (voorheen Hans Lammers), alsmede Autoschade Cloosterman in Nijmegen.

Het in 1977 opgerichte schadeherstelbedrijf Cloosterman draait met een team van elf technici en twee schade-afhandelaars. De vestiging gaat per 2 januari verder als Van Mossel Autoschade Nijmegen, eigenaar Gerard Cloosterman is met pensioen. Alle medewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. De aansluiting bij de franchiseketen Schadenet blijft bestaan. Cloosterman ziet de aansluiting bij Van Mossel als een waarborg voor merkerkenningen. “Dat is van grote toegevoegde waarde voor zowel onze klantengroep als onze medewerkers.”

Familiebedrijf

Aan de andere kant van het land zijn beide Peugeot Groene Hart-vestigingen vanaf 1 januari 2019 gesloten. Alle medewerkers gaan mee over naar Van Mossel in Amstelveen en Amsterdam Zuidoost. Voor klanten is voortaan Van Mossel in Amstelveen het adres. Eigenaar Hans Lammers legt uit: “De afstand van de vestiging in Aalsmeer naar Amstelveen is zo klein dat een investering in een nieuw pand niet logisch is. Om de toekomst voor onze medewerkers en klanten veilig te stellen, hebben we heel bewust gekozen voor familiebedrijf Van Mossel. We hebben alle vertrouwen dat zij met hun alles-onder-een-dak concept de synergie en schaalvoordelen kan bieden die van grote meerwaarde zijn voor onze klanten.”

Herstructurering

Volgens algemeen directeur Eric Berkhof past de acquisitie van de twee Groene Hart-vestigingen binnen de netwerkherstructurering die Peugeot momenteel doorvoert in Nederland. “We kunnen hierdoor een nog grotere klantengroep van dienst zijn met de dealer-, schade- en leasebedrijven die we al hebben binnen dit gebied. Daarnaast is het onze ambitie om in alle grotere plaatsen aanwezig te zijn.” De toevoeging van een schadevestiging in Nijmegen is een uitvloeisel hiervan. Later dit jaar verwacht Berkhof nog meer uitbreiding voor de Van Mossel Autoschade Groep, in zowel Nederland als België. “Zodat we nog dichter in de buurt zitten bij de klanten van onze dealer- en leasebedrijven.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †