Ook Ford bij merkgarantiebewijs Focwa

Focwa breidt zijn digitale uitgifte van merkengarantiebewijzen uit met Ford. Het document geldt voor de consument als een aantoonbare blijk van kwalitatief, specifiek schadeherstel, conform de richtlijnen van de fabrikant en met gebruik van originele onderdelen.

Sinds de start in 2016 is digitale uitgifte van merkgarantiebewijzen stapsgewijs mogelijk geworden voor inmiddels Audi, Hyundai, Nissan, Opel, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen, Volkswagen bedrijfswagens en Mazda. Met ingang van vandaag volgt de uitbreiding voor Ford. Voor de eindgebruiker zijn de bewijzen een vorm van service en gemak.

ABZ

De benodigde applicatie loopt via het Focwa-lidmaatschap en is ontwikkeld met ABZ-dochter Solera, in samenwerking met RAI Vereniging en importeurs. Focwa-schadeherstellers met merkerkenning kunnen  merkgarantiebewijzen genereren met het digitale paspoort van ABZ. Het (universeel) digitaal garantiebewijs blijft beschikbaar, via dezelfde applicatie. Ook het dealernetwerk krijgt toegang. Dealers kunnen de bewijzen van hun samenwerkende merkerkende schadeherstelbedrijven inzien en uitreiken aan hun klanten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †