Parkeersensor op 1 van rijhulpmiddelen

Voor bijna een kwart (24 procent) van de Nederlanders zijn parkeersensoren de populairste functie in de auto. Een automatisch noodremsysteem wordt als meest veilige toevoeging gezien (52 procent).

Allsecur meldt dat op basis van een in juni gehouden steekproef onder 1.019 respondenten. De online verzekeraar noemt het opvallend dat dertig procent van de mannen aangeeft dat parkeersensoren een must te vinden, tegen achttien procent van de vrouwen. Ron Adams, brand manager bij Allsecur: “Het cliché dat vrouwen meer moeite hebben met zelfstandig inparkeren lijkt niet op te gaan. Blijkbaar hebben mannen meer behoefte aan een parkeerhulp en vinden vrouwen dat zij dit prima zelf kunnen.”

Favorieten

Naast de dagelijkse assistentie bij het inparkeren vinden Nederlandse automobilisten nog een paar hulpjes onmisbaar onderweg. Hieronder de top vijf:
Parkeersensoren (24%)
Automatisch noodremsysteem (15%)
Parkeercamera (12%)
Adaptive Cruise Control (11%)
Lane Departure Warning System (8%)

Veiligheid voorop

Gevraagd naar welk technisch snufje Nederlanders het meest veilig vinden, staat een automatisch noodremsysteem op één bij 52 procent van de Nederlanders. Parkeersensoren staan hier met 14 procent op de tweede plaats, gevolgd door Adaptive Cruise Control. “Autorijden is veel veiliger geworden en het aantal autoschades daalt dan ook door deze geavanceerde technologieën. Echter stijgt het gemiddelde schadebedrag door de hogere reparatiekosten van deze functies wel”, aldus Adams.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †