Pilot Duurzaam Repareren met glasinzameling

In samenwerking met VRN Logistiek en schadeherstelketen A.A.S. begint Stichting Duurzaam Repareren per 1 augustus een pilot op het gebied van autoglasinzameling. Doel is de drempel te verlagen, zowel operationeel als financieel, om ook kleinere hoeveelheden glas te laten afvoeren en hergebruiken.

filon_harryVRN Logistiek uit Zoetermeer voert reeds de inzameling van vlakglas uit de bouwsector af, voor transport naar en verwerking door Maltha Glasrecycling in België. “We willen een eenvoudige, complete regeling optuigen, tegen lage kosten voor de garagist”, zegt Duurzaam Repareren-directeur Harry Filon tegen Aftersales Magazine. Door “logistiek mee te liften” zou een bedrag van een euro per ruit haalbaar moeten zijn voor het autobedrijf. Volgens Filon verdwijnen autoglas en restanten van vlakglas nog te vaak in containers met restafval. In de pilotfase zal mogelijk een keten uit de autoglassector aansluiten. De naam ervan is niet bekend gemaakt. Duurzaam Repareren wil containers van zo’n twee kuub bij een deelnemend autobedrijf plaatsen. Via een app kan een volle container worden aangemeld voor lediging. Ook dit aspect zal in de pilot worden uitgeprobeerd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †