Polis geeft grip op veilig herstel

Met een polis die gebaseerd is op de bestaande autoverzekering die Bovemij voor Van Mossel afgeeft, introduceert de AutoTech Alliantie in april een nieuwe aanpak voor het herstel van hightech premium voertuigen. In een pilot in samenwerking met Ford Nederland, Bovemij en Van Mossel Autoschade, voorziet de nieuwe verzekeringspolis erin dat een auto met schade wordt hersteld door een Autotech geaccrediteerd schadeherstelbedrijf.

De pilot start met een Veilig Herstel-polis voor de volledig elektrische Mustang Mach-E. Inzet van de pilot is dat de polis later ook beschikbaar komt voor hightech voertuigen van andere merken. De polis kan worden afgegeven aan alle klanten, zowel particulieren als wagenparkbeheerders.

Merkerkenning

Namens de AutoTech Alliantie legt Saskia Booy uit dat de polis verder gaat dan de bestaande Ford-merkerkenning. “Bepaalde onderwerpen worden in de merkerkenning van Ford nu nog niet genoemd, zoals elektrificatie, ADAS, allerlei nieuwe technieken. In dit project hebben we met Ford puur naar de auto zelf gekeken, de technieken die erin zitten en wat ervoor nodig is om die veilig te kunnen herstellen, op het gebied van kennis en equipment, maar ook op het gebied van gedrag en processen.”

Netwerk

Saskia Booy weerspreekt de gedachte dat deelnemende schadeherstelbedrijven met de polis de markt willen afschermen. “Iedere door Autotech goedgekeurde, hightech werkplaats kan in het netwerk worden opgenomen. We zijn gestart met Van Mossel Autoschade met het doel dit uit te breiden naar andere vestigingen, die aantoonbaar beschikken over de benodigde opleidingen, inrichting en procedures om de betreffende auto veilig te kunnen herstellen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *