R-M’s Best Painter Contest 2020 van start

BASF gaat met zijn premium lakkenmerk R-M voor de dertiende maal een internationale wedstrijd organiseren voor de beste autospuiter. Voor het eerst doen hier ook China en Marokko aan mee.

Onder het hoofdthema ‘Digitale competenties en milieuvriendelijke oplossingen stimuleren’ wil R-M met de wedstrijd focussen op snelle processen en digitale oplossingen, gecombineerd met het concept duurzaamheid. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld digitale kleurmeting, het gebruik van efficiënte processen, zoals drogen met uv-licht en het gebruik van watergedragen lakken.

De weg naar de finale

De wedstrijd is bedoeld voor jonge autospuiters van maximaal 35 jaar die bekend zijn met het watergedragen laksysteem Onyx HD van R-M. De nationale finales worden in juni 2020 afgerond. De internationale finale vindt eind september 2020 plaats in het Competence Center van R-M in Clermont de l’Oise, net buiten Parijs. Hier doen zestien finalisten aan mee. De jury wordt gevormd door trainers van R-M.

“Deelname aan een wereldwijd gehouden wedstrijd geeft een boost aan de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van jonge spuiters”, zegt Roar Solberg. “Ze krijgen de kans om te netwerken met buitenlandse vakgenoten en kunnen laten zien hoe ze door duurzaam te werken kunnen bijdragen aan langdurig succes in de branche. Het merk R-M wil nieuw talent actief steunen door eigen kennis over de laatste knowhow met hen te delen en de zichtbaarheid van het beroep van autospuiter te vergroten.”

De laatste Nederlandse winnaar van de wedstrijd was Berry Kooijman (foto links) in 2016.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *