Schadegarant breidt digitale schadeafwikkeling uit

Stichting Schadegarant heeft haar platform eXchange gekoppeld aan het SaaS-platform (Software as a Service) van Openclaims. Hierdoor kunnen de klanten van bij Schadegarant aangesloten verzekeraars straks zelf digitaal hun schade melden, een afspraak voor herstel maken en de voortgang volgen.

“Schadegarant heeft de goede referenties uit de verzekeringsbranche, met name uit het volmachtkanaal, mee laten wegen in de keuze voor het platform van Openclaims”, aldus Frank van Donk, directeur Schadegarant. “Door dit platform als voorportaal aan ons proces toe te voegen verwachten wij dat de schadeafwikkeling bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten vereenvoudigt. Bovendien maakt dit voorportaal het eenvoudiger om verzekerden naar ons herstelnetwerk te verwijzen.”

Eigen huisstijl

De online omgeving kan gelabeld worden in de huisstijl van de verzekeraar of volmacht. Via een fotomodule kunnen verzekerden bovendien zelf een aantal foto’s van de schade toevoegen. Met deze nieuwe service wil Schadegarant het herstelproces versnellen. Ook voor schadeherstelbedrijven biedt het voordelen: zij kunnen eerder werkzaamheden inplannen op basis van de foto’s. Er is dan ook geen apart intakegesprek meer nodig.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.