Schadetak Van Mossel naar twaalf vestigingen

Nog een jaar en dan telt de schadegroep binnen Van Mosssel twaalf vestigingen, zo verwacht directeur schade Ad van Diepenbeek. Opvallend, want het zijn er nu acht. Een ervan is gespecialiseerd in alternatieve reparatiemethoden.

De schadebedrijven vallen onder Ad van Diepenbeek, voormalig regiomanager bij Care. De bedrijven waaraan hij nu zo’n anderhalf jaar leiding geeft, zijn stuk voor stuk Schadenet-bedrijven. Het verschil tussen beide ketenculturen is evident: een centraal aangestuurde keten met vestigingen in eigendom tegenover een groep schadeondernemers die allemaal een eigen bedrijfsbelang kennen en een gemeenschappelijk groepsbelang.

Sinds Van Diepenbeek voor het 65-jarige Van Mossel-concern werkt is de groep hard aan het groeien; of het nu gaat om de dealerbedrijven, om de leasetak of om ‘zijn’ schadegroep. “Die groeistrategie is zo’n drie jaar geleden ingezet en nu beginnen we daar als groep van te profiteren. Voorheen waren er te veel eilandjes, maar nu krijgt steeds meer de groepsgedachte de overhand. Binnen het hele concern, maar ook binnen de schadegroep zelf.”

Groeien

Over de groeiambities is Van Diepenbeek duidelijk zonder in details te kunnen treden. “Komend kwartaal verwachten we de eerste te kunnen noemen, eind 2015 zitten we op twaalf vestigingen.” Doorvragend komen we niet verder dan dat er een focus ligt op de grotere steden van het land. “Het is een kopersmarkt. Je kunt er morgen al tien bij hebben. Daar gaat het ons niet om. We zoeken het type strijdbare en resultaatgedreven ondernemers. De bedrijven moeten passen in de bestaande cultuur.”

Interview

Lees vanaf 12 december hier het hele verhaal in de laatste editie van Aftersales Magazine van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *