Snellere droogtijd blanke lak Lesonal

Onder de noemer Lesonal 2K Ultra Air Clear introduceert AkzoNobel Vehicle Refinishes een blanke lak waarmee autoschadeherstelbedrijven hun snelheid en efficiëntie kunnen opvoeren. Productiviteit en winstgevendheid hebben er volgens de fabrikant baat bij.

De blanke lak biedt de hersteller de keuze tussen drogen aan de lucht of in de cabine. Beide methoden resulteren in dezelfde glanzende afwerking van hoge kwaliteit. Een direct voordeel is de optimale benutting van spuitcabines. Na vijf minuten uitdamptijd kan het voertuig buiten de cabine aan de lucht laten worden gedroogd, mocht de ruimte nodig zijn voor de volgende reparatie. Zo is er ook minder risico op verontreiniging door stof. Afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de werkplaats en de gekozen verharder is de laag binnen 45 minuten volledig droog.

Droogroute

De droogroute hangt volgens de producent af van de omvang van de reparatie en de spuitcabinecapaciteit. Ook telt de vraag mee wat de gebruiker het belangrijkst vindt: een snelle afronding of lagere energiekosten. De mengverhouding van 1:1 moet zorgen voor een eenvoudig mengproces. De applicatie daarna biedt een dekking in anderhalve laag. Bij reparatie van meerdere panelen is uitdampen niet nodig en kan alles in één keer worden aangebracht. “We zien deze ontwikkeling als een belangrijke mijlpaal voor autoschadeherstelbedrijven die alles uit hun bedrijf willen halen”, zegt Lesonal.

Het prijskaartje dat aan schadeherstel hangt is een van de onderwerpen op het Nationaal Schadecongres, op 10 september.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *