Speciale verzekering Donkervoort

Speciale auto’s vragen om speciale verzekeringen. Van Mossel introduceerde onlangs een speciale verzekering voor de volledig elektrische Ford Mustang Mach-E; nu komt Donkervoort met een speciale Donkervoort-verzekering, ontwikkeld in samenwerking met Meijers Assurantiën.

Het bijzondere van deze verzekering is dat er geen verplichting is om de Donkervoort binnen het eigen merkkanaal te laten herstellen, wat bij vergelijkbare polissen voor premium voertuigen vaak wel het geval is. Eric van Calster van Meijers Assurantiën maakt daarbij wel de kanttekening dat het eventueel doorverkopen van een Donkervoort makkelijker wordt wanneer aangetoond kan worden dat de auto altijd bij Donkervoort is geweest voor reparatie, onderhoud en herstel. Ook voor garantie verdient dat aanbeveling.

Nieuw en gebruikt

De speciale Donkervoort-verzekering is een verzekering voor nieuwe en gebruikte Donkervoorts die bij de start van de verzekering niet ouder zijn dan tien jaar. Bij nieuw geleverde auto’s geldt drie jaar een nieuwwaarderegeling die uitgebreid kan worden naar vijf jaar.

Bij gebruikte exemplaren is aanschafwaarderegeling voor drie jaar van toepassing, die ook uitgebreid kan worden naar vijf jaar. Daarna zijn de Donkervoorts verzekerd voor de dagwaarde, aangevuld met een extra vergoeding van 10 procent.

Bij total loss is er geen eigen risico. Jaarkilometrages zijn mogelijk tot 20.000 kilometer per jaar. Ook zijn een schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandsverzekering altijd inbegrepen.

Klassiekers en youngtimers

De klassiekers en youngtimers van Donkervoort (minimaal tien jaar oud) zijn ook te verzekeren. Daarbij wordt voor de verzekerde waarde uitgegaan van een taxatierapport of een waardebepaling door Donkervoort, in combinatie met een certificaat van echtheid. De geldigheidsduur van de waardebepaling is drie jaar. Bij deze klassiekerverzekering zijn jaarkilometrages tot 10.000 kilometer per jaar mogelijk. Net als bij de verzekering voor nieuwe Donkervoorts maken een schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandsverzekering altijd deel uit van de verzekering.

Er is daarbij een annuleringsdekking voor deelname aan regelmatig- en behendigheidsritten, evenals voor Donkervoort Owner Events. De vergoeding bedraagt maximaal 7500 euro bij uitval door verzekerde schade of een motorisch defect. Bij pech in het buitenland, is repatriëring ook gedekt.

Circuitverzekering

Voor wie met zijn Donkervoort wel eens op het circuit komt, is een extra circuitdekking mogelijk, voor een meerpremie van 250 euro per jaar, exclusief 21 procent assurantiebelasting. De circuitverzekering bestaat uit een cascodekking van 25.000 euro met een eigen risico van 2500 euro per gebeurtenis.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.