Verzekeraars verliezen meer op WA-verzekering

De resultaten op WA-verzekeringen op auto’s zijn verder verslechterd. Dat meldt De Nederlandsche Bank op basis van de cijfers over boekjaar 2016. De verliezen op WA-verzekeringen zijn zelfs groter dan in 2015.

wa-en-cascoDe Nederlandsche Bank (DNB) constateert dat niet één verzekeraar in 2016 in staat is geweest om structureel winst te maken op WA-verzekeringen. “Er is sprake van een toename van de schadelast in combinatie met een zeer concurrerende markt”, concludeerdt DNB

Zakelijke markt

Het is met name de zakelijke markt waar een aanzienlijke verslechtering te zien is. Ook de markt voor particuliere verzekeringen is nog altijd verlieslatend, maar in dezelfde mate als in voorgaande jaren. DNB concludeert dat het verzekeraars niet lukt om in te grijpen in de zakelijke markt.

Casco

In tegenstelling tot de WA-verzekeringen maken verzekeraars wel winst op cascoverzekeringen. In 2016 zelfs meer dan in 2015.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters