Verzekerde kent inhoud polis vaak niet (precies)

Bijna een derde (30%) van de Nederlanders heeft geen idee hoe hoog het maandbedrag van zijn autoverzekering is. Verder weet 72 procent niet precies waarvoor hij verzekerd is, stelt online verzekeraar Allianz Direct op grond van eigen onderzoek.

In totaal deden 1.152 respondenten mee aan de online gehouden poll. Ze hadden e?e?n of meerdere auto’s in bezit of leasten er een. Gemiddeld betalen automobilisten 46 euro per maand voor hun autoverzekering: 30 euro voor WA, 42 euro voor Beperkt Casco, 52 euro voor Allrisk. Welk bedrag maandelijks wordt afgeschreven is bij 30 procent volledig onbekend; 41 procent weet het ongeveer. De overige 29 procent weet het maandbedrag exact. Mannen hebben dit aspect beter in het vizier (35 procent) dan vrouwen (23 procent).

Overstap

Volgens de peiling is 28 procent precies op de hoogte van wat de autoverzekering dekt. Bijna twee derde weet dit ongeveer te benoemen; een op de tien heeft geen idee. Ook hier kennen mannen (35 procent) de feiten beter dan vrouwen (22 procent). Bij de 18- tot 49-jarigen heeft 19 procent die kennis in huis, bij 50- tot 65-jarigen 34 procent en bij de leeftijdscategorie daarboven 43 procent.

Mensen die nog nooit zijn overgestapt, betalen gemiddeld iets meer per maand (52 euro) dan mensen die wel eens een overstap gemaakt hebben (45 euro). Eerder bleek al dat Nederlanders trouw zijn aan hun autoverzekeraar: bijna de helft (42%) is nog nooit overgestapt. Gemiddeld hebben automobilisten al elf jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.