Visie Tesla, Thatcham en Lamborghini op schadeherstel

Bovag organiseert op 26 september haar tweede schadeseminar. Tesla, Thatcham en Innovam behoren tot de sprekers.

Hoe houden we schadeherstel werkbaar en betaalbaar? Dat is het thema van het tweede schadeseminar van Bovag Schade. Immers, moderne auto’s worden in hoog tempo steeds complexer. Dit leidt ertoe dat het ook steeds ingewikkelder en kostbaarder wordt om schades te herstellen. In haar tweede seminar onderzoekt Bovag Schadeherstel welke keuzes een schadehersteller heeft. Zijn er überhaupt wel keuzes? Of moet je mee in deze ontwikkeling? En welke rol kan Bovag daarin voor haar leden vervullen?

Sprekers

Verschillende sprekers geven hun visie op de stand van zaken in schadeherstel. Tesla heeft een geheel eigen visie op schadeherstel aan auto’s met dure materialen en technieken. Deze worden steeds vaker toegepast, en niet alleen door Tesla. Hoe hard gaan die ontwikkelingen? En hoe ver gaat Tesla met voorschriften en eisen om aansprakelijkheidskwesties te regelen? Vervolgens vertelt het Britse instituut Thatcham over merk- en modelspecifieke herstelmethoden. Ook het optimaliseren van autoschadeherstel en kosteneffectiviteit komen aan bod. Hoe betaalbaar is de toekomst van schadeherstel? Is het nog wel werkbaar? Thatcham heeft daarbij ook aandacht voor de schadehersteller die (nog) geen erkenning heeft voor een merk. Ook Innovam stuurt een afvaardiging. Het is wereldwijd opleidingsinstituut voor Lamborghini. Tijdens het Bovag-seminar zal het laten zien hoe het verkrijgen van technische informatie wordt geïntegreerd in de opleidingen. Namens de afdeling Bovag Schade praat voorzitter Toine Beljaars de zaal bij over de plannen van Bovag Schade.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters