Voorzichtig herstel in schadecalculaties

Met het versoepelen van de lockdown-maatregelen treedt er ook een herstel op in het aantal schadecalculaties in Audatex. Het niveau van voor de coronacrisis is echter nog lang niet bereikt.

Dat blijkt uit de jongste coronamonitor van Solera, de leverancier van schadecalculatiesysteem Audatex.

Het aantal Audatex-calculaties lag in de maanden april en mei 26 procent lager dan het gemiddelde van de jaren 2014-2019. In juni begon voorzichtig herstel, om uit te komen op een min van 20 procent. Die lijn lijkt zich door te zetten in juli, dat nu op een min van 12 procent staat ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde.

Gemeten naar het aantal calculaties per werkdag liep het aantal in juni licht terug. Dit is echter een normaal beeld voor juni. De laatste weken stijgt het aantal calculaties per werkdag weer licht.

Dieptepunt

Al met al lijkt de schadeherstelsector het ergste achter de rug te hebben. Het (voorlopige) dieptepunt tijdens de coronacrisis lijkt gelegen te hebben tussen week 16 en week 21. Van 1 maart 2020 tot en met 30 juni 2020 zijn er 55.931 calculaties minder gemaakt dan in dezelfde periode van 2019. Het gemiddeld gecalculeerde bedrag lag in deze periode rond de 1570 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *