VS start opnieuw onderzoek Tesla Autopilot

Naar schatting driekwart miljoen Tesla’s van de modellen S, X, Y en 3 zijn onderwerp geworden van een omvangrijk onderzoek door het Amerikaanse veiligheidsinstituut NHTSA. 

Aanleiding zijn elf ongevallen waarbij behalve Tesla’s ook hulpdiensten betrokken waren. In alle gevallen was de Autopilot geactiveerd.

Bij de ongevallen zouden volgens het rapport een dode en 17 gewonden zijn gevallen. Het merendeel van de incidenten had plaats nadat de schemer was ingevallen. Bovendien hadden de hulpdiensten ter plaatse snelheidsbeperkende maatregelen getroffen. 

NHTSA richt zich in het onderzoek op de interactie tussen Autopilot-achtige systemen en de bestuurder, die altijd verantwoordelijk blijft. Ook beoordeelt de instanties hoe dergelijke systemen met wegobstakels omgaan. 

De afgelopen vijf jaar zijn al zo’n dertig onderzoeken uitgevoerd naar ongevallen waarbij Tesla’s betrokken waren. Sinds juni van dit jaar moeten alle autofabrikanten melding maken van ongevallen waarbij auto’s betrokken zijn die ingeschakelde geavanceerde berijdersondersteuning, kortweg ADAS, hadden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *