bekeken: 5216 x
Waardeer dit artikel:
72 votes, average: 2,58 out of 572 votes, average: 2,58 out of 572 votes, average: 2,58 out of 572 votes, average: 2,58 out of 572 votes, average: 2,58 out of 5
(2,58)
(Inloggen is vereist)

Schadenet halveert aantal Care-vestigingen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 januari 2017, 09:48

Leestijd: 1 minuut

Bijna twee weken na de bekendmaking van de overname wordt langzaam duidelijk hoe de integratie van Care in Schadenet eruit gaat zien. Van de 49 vestigingen zullen waarschijnlijk 22 of 23 vestigingen doorgaan onder het label Schadenet. De overige locaties (26-27) worden ontmanteld.

Met zijn onverwachte ‘meesterzet’ zorgt Schadenet voor een dynamisch begin van het nieuwe jaar. Binnen de schadebranche wordt al jarenlang hoopvol gesproken over een sanering. Door de overname van Care lijkt er eindelijk ‘meer beweging en meer ruimte in de markt te komen’, aldus branchekenners. ‘Een mooie slag’, ‘een verrassend, snelle move’ en ‘positief effect op de branche’ zijn enkele van de voornamelijk positieve reacties die Aftersales Magazine optekent in de sector. De ruime halvering van het aantal Care-vestigingen lijkt daadwerkelijk enige (over)capaciteit uit de markt te verwijderen, iets dat alom wordt toegejuicht.

Van de vijf overgebleven, landelijke schadeketens is Schadenet (van bijna honderd naar honderdtwintig vestigingen) nu veruit de grootste (gevolgd door AAS met 84 en ASN met 81 locaties). Met de ondergang van Care Autoschade is er nu geen enkele schadeketen meer met vestigingen in eigen beheer. Het hoofdkantoor in Vianen zal vermoedelijk definitief worden gesloten.

Bliksemsnelle actie

Met een bliksemsnelle actie wist Schadenet rond de jaarwisseling precies op het juiste moment te schakelen met zijn franchisenemers. Onder hen enkele krachtige schadeondernemers, zoals Alfred Möller in Rotterdam, die één Care-vestiging overnam en nu zeven vestigingen bezit in die regio. Verder nam Schadenet Rijnders twee Care vestigingen over, waarmee hij nu vijf vestigingen heeft in de regio Amersfoort. Daarnaast speelden grote franchisepartijen een rol, zoals Van Mossel die vijf vestigingen kocht en nu in totaal veertien schadebedrijven telt. Bourguignon (dealer Volkswagen, Audi, Skoda en Seat) verwierf de Care-vestigingen in Leeuwarden.

Voorlopig lijkt het erop dat sluiting nabij is voor de vestigingen in onder meer Harderwijk, Arnhem, Wijchen, Groningen, Stadskanaal, Kerkrade, Maastricht, Den Bosch, Deventer, Hilversum, Zwaag en Den Haag – zo wordt bevestigd door Schadenet.

Tags: , , , ,

Crm-software Easi'r ook in…VDL Nedcar gaat ook BMW X1…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties