fbpx
bekeken: 4319 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,61)

Schikking banken en Kroymans

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 juni 2011, 10:32

Leestijd: < 1 minuut

De verwachting is dat er snel een akkoord komt tussen Frits Kroymans en de door het faillissement getroffen banken. Het gaat om een schikking over de schulden en inboedel van het autobedrijf. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Citadel Industries, eigendom van Kroymans, heeft vijf bedrijven in de portefeuille die kort voor het faillissement overgeheveld zijn naar Citadel. De curatoren proberen de verschuiving ongedaan te maken en typeren de transfer als frauduleus.
Ondank dat het conglomeraat nu winstgevend is, heeft de bedrijvengroep nog dagelijks last van het Kroymans-faillissement. Door de binding met het failliete bedrijf kan Citadel moeilijk producten leveren aan de (semi-) overheid. Ook is er begin 2009 een schuldenlast van Kroymans overgenomen van 160 miljoen euro.

Citadel houdt kantoor boven de Hilversumse Aston Martin- en Ferrari-showroom, een erfenis van het gevallen bedrijf. De zeventigjarige Frits Kroymans laat de leiding van het conglomeraat over aan het management. Hoe lang hij nog aanblijft bij Citadel is niet bekend.

Tags: , , ,

Overname Stemerdink door PouwPon lanceert universeel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties