bekeken: 1570 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Shell neemt belang in waterstoftechnologie HyET

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 april 2018, 14:15

Leestijd: < 1 minuut

Net als Anglo American Platinum neemt Shell Technology Ventures een minderheidsbelang in HyET Hydrogen. Het Arnhemse bedrijf is actief in waterstoftechnologieën.

elektrochemische compressorDe interesse van Shell en Anglo American is voornamelijk gewekt door een elektrochemische compressie- en zuiveringstechnologie voor waterstof die HyET ontwikkeld heeft. Die technologie kan leiden tot een versnelling van de acceptatie van waterstof als energiebron.

Compressie

“Dankzij onze nieuwe compressietechnologie wordt de betrouwbaarheid van de productie en opslag van waterstof onder hoge druk verbeterd, terwijl de kosten dalen”, zegt ceo Rombout Swanborn van HyET hierover.

HyET rekent voor dat 1 kilogram sterk gecomprimeerde waterstof voldoende is voor 100 autokilometers. 1 kilogram batterijen levert slechts energie geeft voor 1 kilometer.

De samenwerking tussen HyET en Shell is vooral gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van compressiesystemen die kunnen worden toegepast in openbare waterstoftankstations.

Metaal

De investering van Anglo American Platinum in HyET betekent een impuls voor de vraag naar de metalen die het bedrijf produceert.

Tags: , , ,

69 procent schadeherstel…Autoverkopen Q1 hoogste in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties