bekeken: 1290 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,90)

Shell stapt in oplaadstations

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 februari 2017, 15:06

Leestijd: < 1 minuut

Royal Dutch Shell bereidt zich voor om, evenals Total, elektrische oplaadpalen te gaan introduceren bij sommige Europese tankstations. De oliemaatschappijen reageren hiermee op de groeiende vloot elektrische voertuigen.

Tankstations in Groot-Brittannië en Nederland zullen later dit jaar als eerste deze service gaan aanbieden. John Abbott, directeur downstream business, zegt dat in een interview met de Financial Times. Tankstations van Eni uit Italië bieden deze service al aan.

Volgens Abbott gaat het nog tientallen jaren duren voordat de transitie van de verbrandingsmotor naar elektrische mobiliteit een feit is. Aan de andere kant biedt het groeiende aantal elektrische voertuigen kansen. Immers, tijdens de verplichte stop van een halfuur om een voertuig op te laden wil de automobilist mogelijk een kop koffie drinken, of iets eten.

Kansen

Alternatieve brandstoffen

Behalve het verkopen van sandwiches aan Tesla-rijders, zo verwoordt de Financial Times het beeldend, hoopt Shell te profiteren van de groei van andere alternatieve brandstoffen. Zo neemt Shell deel in een consortium dat een netwerk van vierhonderd waterstoftankstations bouwt in Duitsland en is het in Brazilië partner in ‘s werelds grootste fabriek van rietsuikerethanol.

Het internationale energieagentschap verwacht dat de vloot van elektrische auto’s wereldwijd zal stijgen van 1,3 miljoen in 2015 tot meer dan 30 miljoen in 2025 en 150 miljoen in 2040. Tegen die tijd zal de vraag naar olie 1,3 miljoen vaten per dag minder bedragen dan op dit moment.

Olie

Acceptatie

Massale acceptatie

De Britse KPMG-consultant John Leech verwacht dat er in 2020 in Groot-Brittannië net zoveel elektrische oplaadstations zijn als traditionele tankstations. “Aan het begin van het volgende decennium zullen we de massale acceptatie van elektrische voertuigen meemaken, maar het zal tot 2030 duren voordat zij de meerderheid van de auto’s op de weg vormen.”

Tags: , , ,

Interactie met autonome auto…3355 bezoekers op eerste dag…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties