fbpx
bekeken: 3240 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,66)

SKF waarschuwt voor slechte HUB’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 september 2012, 08:42

Leestijd: < 1 minuut

SKF waarschuwt via haar Pole Position Bulletin voor de mogelijke risico’s van het gebruik van HUB-units (wiellagers) die niet van originele kwaliteit zijn. Daarbij heeft de Italiaanse politie heeft onlangs een grote zending nagemaakte ‘merklagers’ van onder andere SKF, Schaeffler (FAG) en SNR in beslag genomen.

Niet alle HUB’s die verkrijgbaar zijn in de aftermarket beantwoorden aan de hoge OE-normen. De onderdelenfabrikant besloot daarom onlangs een aantal goedkopere HUB’s te onderwerpen aan zware test, waar zij de kwaliteit van haar eigen producten ook aan toetst.

De testresultaten liegen er niet om. Zo heeft de geteste goedkopere unit onder meer een veel dunnere sensordraad van maar 1,36 millimeter dik met minder goede bescherming. Hierdoor kan de sensor worden beschadigd en de werking van het ABS-systeem worden verstoord. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van sensoren van slechtere kwaliteit. Een slecht ontworpen sensorkop kan leiden tot een breuk van de sensordraad en er kan water en vuil naar binnen dringen.

Download hier alle testresultaten >>

Tags: , , , , , ,

Nu ook certificaat Veilige…Autoschade Nijland sluit aan…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties