fbpx
bekeken: 1570 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Slimme oliemeter Champion peilt tijdig

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 21 oktober 2019, 11:26

Leestijd: < 1 minuut

Altijd voldoende olievoorraad hebben: die garantie krijgt het garagebedrijf van Champion, dat vorige week op Equip Auto een slimme, elektronische olievatmeter presenteerde.

Sensoren in de vaten meten constant en nauwkeurig het vloeistofniveau. Zodra een ondergrens nadert, gaat een digitaal bestelticket met de gegevens naar het netwerk van Champion. Dat gebeurt automatisch of na goedkeuring, met een link naar de distributeur of retailleverancier van de klant. De garage ontvangt een bevestiging wanneer de bestelling wordt verzonden. Daardoor is de ondernemer altijd op de hoogte van zijn actuele voorraadniveaus. Aangesloten vaten kunnen overal in de werkplaats worden neergezet.

Dieselmotoren

Op de beurs introduceerde Champion ook een motorolie voor de nieuwste Renault K9K-dieselmotoren. Deze 0W20 vermindert volgens de oliefabrikant slijtage aanzienlijk, verbetert het brandstofverbruik en biedt goede prestaties bij lage temperaturen. Additieven verminderen roet en afzettingen, terwijl de motor schoon en in optimale conditie blijft. Last but not least toonde Champion een 0W 16 en 0W 20 (‘SN Plus’ en ‘SN/RC’) voor hybride. Dit Ecoflow-assortiment speelt in op de trend van zeer lage viscositeit. De olie voorziet in oxidatiecontrole bij hoge temperaturen, brandstofbesparing, onmiddellijke opstartsmering bij koude temperaturen en verminderde CO2-uitstoot.

Tags: , , ,

Fource bundelt vier…Groei autoverzekeringen onder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Kamal Fakir: 21 oktober 2019 om 14:30

Huh? MPM Oil heeft dit toch al een paar jaar? de MPM Watchman.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties