fbpx
bekeken: 599 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Smart Driver: pech en problemen voor zijn

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 1 oktober 2020, 15:18

Leestijd: < 1 minuut

Onder de noemer Smart Driver komt de ANWB met een connector die via de OBD-poort uitleest welke storing er zit aan te komen. Het systeem staat continu in contact met de Wegenwacht, die daardoor ziet waar een gestrande automobilist zich bevindt.

Ook een bezoek aan de garage, om onverwachte reparaties voor te zijn, behoort tot de informatie die Smart Driver biedt. De dienstverlening kost de gebruiker 2,50 euro per maand. ANWB spreekt van “een aanvullend product op je Wegenwacht- pakket” en benadrukt het preventievoordeel.

Uitleg

De gebruiker ontvangt bij een storingssignalering of brandend waarschuwingslampje meteen een korte uitleg van het probleem en suggesties voor vervolgacties. Verder volgt Smart Driver de accuspanning bij het starten en berekent daarmee de resterende levensduur. Bij pech weet de Wegenwacht waar hij moet zijn en vaak ook al wat het probleem is. Bovendien neemt Smart Driver meteen contact op als de gebruiker betrokken is bij een aanrijding. Lukt dat niet, dan schakelt Smart Driver de hulpdiensten in.

Inspectie

Last but not least is er de ‘Wegenwacht autocheck’. Op afspraak komt deze langs en inspecteert de auto op vijftien punten, waaronder accu, oliepeil, rem- en koelvloeistof, ruitenwissers en banden. De resultaten van de check en suggesties voor vervolgacties verschijnen in de app. De ANWB heeft een webpagina gewijd aan antwoorden op veel gestelde vragen over Smart Driver.

Tags: , , , , , ,

Esther Slootman hoofd verkoop…Alles voor de band, alles…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties