fbpx
bekeken: 1307 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Snijbrander oorzaak brand sloperij Duiven’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 augustus 2020, 12:54

Leestijd: < 1 minuut

Overgesprongen vonken nadat een klant een katalysator uit een wrak had geslepen – dat zou de oorzaak zijn van de verwoestende brand die vrijdag Autosloperij de Moestuin in de as legde. Daarbij gingen honderden autowrakken in rook op.

Tegen regionale media zeggen de eigenaren, vader en zoon Berendsen, dat de klant zonder hun toestemming in de weer was met een snijbrander. “Na zijn vertrek moeten er vonken zijn overgesprongen naar andere auto’s.” De brandweer echter zegt dat door de enorme omvang de precieze oorzaak niet meer te achterhalen is. Het vuur verwoestte niet alleen talloze wrakken maar ook een nabijgelegen woonhuis, waar familie woonde, en het grootste deel van het demontagebedrijf. De eigenaren stellen dat bij een recente controle door de provincie van de milieuvoorschriften alles in orde was bevonden. Het tweetal zegt het veertig jaar geleden gestarte bedrijf weer helemaal op te gaan bouwen. (foto: Omroep Gelderland)

Hoogeveen

Een dag na de brand in Duiven werd zaterdag in Hoogeveen een ander autodemontagebedrijf door vuur getroffen: DB Demontage. Daarbij gingen circa tweehonderd wrakken in vlammen op – door brandstichting, vermoedt de eigenaar van het bedrijf.

Tags: , ,

Opleving registraties in juliNieuwe overname Van Mossel in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties