fbpx
bekeken: 1222 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Soundcomfort Goodyear bekroond

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 22 januari 2019, 13:28

Leestijd: < 1 minuut

De geluiddempende Soundcomfort-technologie van Goodyear is in België en Nederland door consumenten verkozen tot Product van het Jaar 2019. Vijfduizend mensen brachten hun stem uit in het door Nielsen uitgevoerde onderzoek.

Met de bekroonde techniek speelt de fabrikant in op de wens in de markt om minder bandengeluid te laten doordringen in het interieur. Auto’s worden met elke generatie stiller, zeker de steeds populairdere elektrische en hybride. Bijgevolg vallen de afrolgeluiden van banden steeds meer op.

Interieur

Gezien deze ontwikkeling brengt Goodyear een schuimelement van open-cel polyurethaan aan op het inwendige bandenoppervlak. Deze schuimlaag vermindert de luchtvibraties in de band en creëert zo, stelt Goodyear, “een ontspannen sfeer in het interieur”. Dat moet muziek luisteren of een gesprek voeren aangenamer maken. Soundcomfort zou het interieur tot de helft stiller maken in vergelijking met conventionele banden. De reductie van resonanties in de luchtholte gaat volgens de fabrikant niet ten koste van de rijprestaties. Ook is het schuim licht genoeg om geen impact te hebben op het verbruik, de rolweerstand of de maximumsnelheid.

Tags: , , , , ,

Tomtom verkoopt Telematics aan…De kracht van het varken
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties