fbpx
bekeken: 922 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Staatssecretaris: nieuw onderzoek WLTP en BPM

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 2 juli 2020, 16:30

Leestijd: < 1 minuut

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat komende week in gesprek met Bovag en RAI Vereniging . Inzet: nieuw onderzoek naar de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM) als gevolg van de nieuwe Europese CO2-meetmethode WLTP.

Over dit thema dienden de Kamerleden Omtzigt en Lodders eind 2019 een motie in. Deze riep de vorige staatssecretaris op onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de gevolgen van WLTP voor de BPM. Onderzoeken van TNO en KPMG leidden namelijk deels tot uiteenlopende conclusies.

Nieuw debat

Afgelopen mei verscheen in opdracht van de huidige staatssecretaris een toets van bureau SEO. Daarin werd gesteld dat de omzetting budgetneutraal was uitgevoerd. Bovag, RAI Vereniging en kamerleden van CDA, VVD en PVV vonden de toetsing geen recht doen aan de motie. De antwoorden op hun vragen waren aanleiding om een nieuw debat aan te vragen. Dat is nu van de baan, door de toezegging van Vijlbrief om met beide brancheorganisaties het gesprek aan te gaan over nieuw onderzoek.

Rechtvaardig

Bovag-voorzitter Han ten Broeke toont zich vooralsnog tevreden over de opening die nu gecreëerd is: “Het siert de staatssecretaris dat hij alsnog deze stap zet. Wij hebben met gerenommeerde onderzoekers van KPMG de onderste steen boven gekregen. Dan is het frustrerend om telkens nul op het rekest te krijgen.” Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging: “Wij hebben hard bewijs geleverd dat de BPM afgelopen jaren onterecht is verhoogd. Voor de tweede keer wordt de staatssecretaris door de Tweede Kamer teruggefloten.”

Tags: , , , ,

Autogarantie.nl maakt digitale…Huurauto voor startende…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties