bekeken: 1617 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern ontevreden over resultaat t/m Q3 2018

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 14 november 2018, 11:36

Leestijd: 2 minuten

De netto omzet van Stern Groep t/m september 2018 is ten opzichte van 2017 toegenomen met 0,1 procent: 856,2 miljoen euro. Het resultaat na belastingen bedroeg echter met 4,9 miljoen euro flink minder dan de 5,8 miljoen euro t/m Q3 van 2017.

De totale resultaten tot en met het derde kwartaal “stemmen ons ontevreden”, schrijft directievoorzitter Van der Kwast in zijn toelichting. Hogere loonkosten en sociale lasten, in combinatie met de omschakeling naar nieuwe emissieregels (WLTP) drukken dit jaar zwaar op de resultaten. Hoewel volgens de topman verbetering in aantocht lijkt, is “overall de verwachting dat Stern het resultaat voor belastingen van Q4-2017 (2,3 miljoen euro) in Q4-2018 niet zal evenaren.”

Meetresultaten

Dealergroep Stern realiseert dit jaar tot nog toe een marktaandeel personenauto’s van 5,3 procent (Q3-2017: 5,8 procent). Bij bedrijfswagens is dat 7,5 procent (Q3-2017: 7,7 procent). Een aantal autofabrikanten had de nieuwe meetresultaten per september niet tijdig beschikbaar, wat een rem zette op de beschikbaarheid van voertuigen. Bij Stern zal daardoor volgens Van der Kwast de omzet uit auto’s voor heel 2018 lager uitvallen dan ten tijde van de halfjaarcijfers werd ingeschat. Wel nam bij  Dealergroep Stern de omzet uit aftersales (werkplaats en onderdelen) licht toe.

Sternlease

De strategische verbeteroperatie Fast Forward wordt volgens Stern “zichtbaar en tastbaar” bij de werkplaatsen en bij Sternpoint. Maar het is niet genoeg, reden voor “stevige aanpassingen” van de organisatie, onder de noemer Fast Forward Reloaded. Tijdens een sessie met investeerders en analisten op 20 december 2018 zal daarover meer duidelijkheid komen. Helder is al wel dat Sternlease kritisch onder de loep zal worden genomen. “De concentratiegolf die gaande is binnen de leasemarkt, in combinatie met de forse groei van private lease, brengt met zich dat de autonome groei van Sternlease onvoldoende zal zijn om in de toekomst een relevante marktpartij te kunnen blijven.”

Sternpoint

De omzet van Stern Car Services (schadeherstel/Sternpoint en bedrijfswageninrichting/Sterntec) nam met 13,3 procent toe. Medio 2017 is het aantal vestigingen van Sternpoint uitgebreid met zes. In Q2-2018 is de vestiging Geldrop gesloten. In Q4-2018 en Q1-2019 worden drie bestaande vestigingen (in Amsterdam Noord, West en Zuidoost) in Amsterdam gesloten, omdat de activiteiten worden verplaatst naar de bestaande grote vestiging in Amstelveen en een nieuwe grote vestiging in Amsterdam West.

Tags: , , , , ,

Export occasions op hoogste…Bosch maakt curved display…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties