bekeken: 1014 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern verkoopt Mango Mobility aan Freerider

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 12 december 2019, 10:17

Leestijd: < 1 minuut

De Stern Groep laat weten overeenstemming te hebben bereikt met de Freerider Corporation over de verkoop per 31 december 2019 van Mango Mobility. Met Mango richt Stern zich op elektrisch vervoer tot 45 kilometer per uur, met name scoot- en elektrische brommobielen.

Na de verkoop van Stern Lease aan ALD Automotive is dit de volgende activiteit die Stern afstoot. Stern meldt dat Mango in 2018, na een herstructurering, nog altijd verlies maakte. In de eerste helft van 2019 was zelfs sprake van een verdere verslechtering. Stern achtte het niet langer verantwoord in deze markt actief te blijven.

Freerider

Aanvankelijk meldde zich al eerder een koper voor Mango, maar die bood volgens Stern een te lage prijs. De activiteiten werden daarop teruggeschroefd. Met Freerider is wel een overeenstemming bereikt over een overname.

Freerider is een producent van scootmobielen uit Thailand en de voornaamste leverancier van Mango Mobility. Freerider neemt de gehele afgeslankte Mango organisatie over, inclusief de daarbij betrokken medewerkers. Naast de gehele voorraad scootmobielen en onderdelen neemt Freerider onder andere ook de merknaam Mango Mobility, het klantenbestand en de website over.

Garantie en onderhoud

Freerider neemt ook de garantie-verplichtingen en onderhoudscontracten inzake de scootmobiel activiteiten van Mango Mobility integraal over. Eigenaren van een scootmobiel van Mango Mobility kunnen zodoende blijven rekenen op de vertrouwde service.

Van Mossel neemt Ford Van…Hoe komen we hier uit?
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties