bekeken: 2850 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern waarschuwt klanten, staking afgelast

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 november 2018, 16:22

Leestijd: < 1 minuut

De cao-staking bij Stern in Amsterdam-zuidoost is vanochtend niet doorgegaan. De werkgever kreeg volgens vakbond FNV Metaal lucht van de vrijdag onder embargo aangekondigde actie en informeerde zijn klanten met de boodschap weg te blijven.

De actievoerders hebben de 24-uursstaking bij de Mercedes-Benz-dealervestiging verzet naar dinsdag. Brenda Heidinga, persvoorlichter FNV Metaal, noemt het afbelrondje “niet zo’n slimme zet. Nu hebben ze twee keer last van de staking. De eerste keer omdat de monteurs maandag niets te doen hadden, de tweede keer omdat ze hoe dan ook aan de beurt komen.”  Behalve bij Stern Amsterdam-zuidoost leggen dinsdag ook de garagemedewerkers van Dijkstra Citroën in Groningen een dag hun werk neer. Eerder was onder meer de Stern-vestiging Nieuwegein (foto) het doelwit.

Derde week

De stakingen voor een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven gaan hun derde week in. FNV Metaal en CNV Vakmensen eisen dat de zaterdag een vrijwillige werkdag blijft, mét een toeslag. Ook gaat de actie om een loonsverhoging. Eerder deze maand gaf Bovag namens de werkgevers te kennen het verplichte werken op zaterdag te willen schrappen.

Prima contact

Overigens is volgens Heidinga het contact met de onderhandelaars namens Bovag “prima”, ook al is tot nu toe een overeenkomst uitgebleven. Ik verwacht daarom niet dat de gesprekken net zo lang gaan duren als bij de Metaal-elektro-cao.” Daar is na een half jaar van gespreksrondes nog steeds geen nieuwe overeenkomst gesloten. De cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven geldt voor ongeveer 85.000 medewerkers.

Tags: , , , , ,

Duitse milieuorganisatie wil…Nissan bevestigt arrestatie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties