fbpx
bekeken: 2160 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stiba bepleit bij Kamer hergebruik onderdelen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 april 2019, 11:22

Leestijd: < 1 minuut

Met een petitie aan de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van Stiba deze week in Den Haag gevraagd om politieke steun voor de toepassing van originele gebruikte onderdelen.

Aanleiding was een publicatie van het Planbureau voor de Leefomgeving, begin dit jaar, over de circulaire economie. Volgens de brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven kwam in die publicatie de bijdrage die de automotive sector levert slechts “zeer bescheiden” aan bod.

In de petitie geeft Stiba daarom namens de achterban haar visie. Ook schetst ze de praktische uitwerking van hergebruik, inclusief obstakels en belemmeringen. De belangenvereniging vraagt ‘Den Haag’ om steun door middel van regelgeving en/of een landelijke campagne die meer bewustzijn voor hergebruik kan creëren. Voorafgaand aan de petitie bezocht Stiba diverse Kamerleden om haar standpunten uit te leggen en toe te lichten.

Foto v.l.n.r.: Stefan Cabri, Albert de Boer en Ruud Spuijbroek (Stiba), Maurits von Martels (CDA), Erik Ziengs (VVD), Roy van Aalst (PVV), Jessica van Eijs (D66), Cem Laҫin (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Gijs van Dijk (PVDA) en Corrie van Brenk (50plus).

Tags: , , ,

Golf, 3-serie en Polo meest…Event schadeherstel bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Roel Hindriks: 11 april 2019 om 16:12

Dat gebruikte onderdelen zeer de moeite waard zijn is mij onlangs overtuigend juist gebleken. In oktober had ik een aanrijding en daarbij is een andere auto ingereden op mijn rechter achterportier. Vervelende opgedrukte deuk en dat in aluminium belooft weinig goeds qua herstelbaarheid. Was ook zo; een nieuw portier was nodig, geschatte kosten ca.4.000 Euro, voor de verzekeraar blijkbaar akkoord. Ik vond het te gek en ben zelf gaan zoeken. Ik vond op internet een drietal portieren rechts achter van S-klasse van rond 2009. Gelukkig een portier in Bergen op Zoom met exact de goede kleur; meteen gekocht voor 600 Euro en aan schadehersteller hier in Vught laten bezorgen. Alles bij elkaar schade helemaal opgelost voor 1.700 Euro. Verzekeraar was “niet amused” omdat ik me niet aan procedures had gehouden, extra 500 Eigen Risico, maar dat hebben ze (toen ze wakker werden) wel weer teruggedraaid.
Wat ik ook zeer positief vond bij mijn zoektocht is dat alle beschikbare onderdelen uitstekend geregistreerd en gedocumenteerd zijn, echt super goed georganiseerd. Chapeau Stiba en leden.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties