fbpx
bekeken: 1266 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

Stokvis distributeur AutopStenhoj

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 januari 2017, 19:13

Leestijd: < 1 minuut

Stokvis Equipment is met ingang van deze maand aangesteld als exclusief distributeur voor de Nederlandse markt van hefbrugproducent AutopStenhoj. De Duits-Deense combinatie komt in het Stokvis-programma naast de bestaande producten van Stertil-Koni.

Tijdens een bijeenkomt in het Duitse Rheine, thuisbasis van Autop, werd de deal met Stokvis vandaag in het bijzijn van de Nederlandse vakpers bekendgemaakt. Bij die gelegenheid sprak Stokvis-directeur Arian van den Berg van “een geweldige en belangrijke stap vooruit.” Volgens hem vult AutopStenhoj het bestaande Stokvis-programma goed aan.

Stenhoj en Autop maakten vorig najaar tijdens de Automechanika Frankfurt bekend dat ze hun al twee decennia durende periode van nauwe samenwerking gingen versterken. Beide merken opereren sindsdien onder één naam en werken vanuit dezelfde visie en strategie. Stenhoj maakt sinds 2008 deel uit van het leveringspakket van Stokvis Equipment. Eerder werd het Deense merk vertegenwoordigd door Apco en – later – het toenmalige Lasaulec Machinery Equipment. Autop Maschinenbau GmbH maakt sinds 1996 deel uit van de Stenhoj Group.

De twee ‘bloedgroepen’ beschikken over fabriekshomologaties van onder meer Volvo, VW, Renault, Mercedes, Audi en BMW. Voor hefbrugproducenten worden homologaties, zo zei Van den Berg, steeds belangrijker. “Met name omdat de nieuwste generaties voertuigen niet altijd meer op standaard hefbruggen zijn op te nemen.” In dat verband noemde hij de nieuwe BMW 7 serie L, Audi Q7 en komende generaties Landrovers en Jaguars met elektrische aandrijving. “Gewichtsverdeling wordt in dat opzicht ook een steeds belangrijker onderwerp.”

Tags: , , ,

Denso breidt aftermarketpakket…Maessen: sanering gaat gewoon…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties