fbpx
bekeken: 873 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Strategisch plan voor winstgevender Mercedes

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 8 oktober 2020, 12:14

Leestijd: 2 minuten

In een virtuele conferentie voor investeerders en analisten heeft Mercedes-Benz op 6 oktober een nieuwe strategie bekendgemaakt, die onder andere moet leiden tot een winstgevender Mercedes.

Voorzitter van de raad van bestuur van Daimler, Ola Källenius, licht de nieuwe strategie toe aan de hand van de zes pijlers waarop de nieuwe strategie rust: Mercedes nog meer als luxemerk positioneren, winstgevendheid vergroten, leidend zijn in elektrische aandrijflijnen en voertuighsoftware, aandeel van submerken vergroten, klantenkring uitbreiden, snijden in kosten. “In de afgelopen jaren hebben we veel dingen goed gedaan: design, productontwikkeling, merkverjonging en omzetgroei. Daardoor hebben we het merk Mercedes-Benz weer aan de top gebracht. Maar we hebben ons potentieel nog niet volledig benut om verkoopsucces om te zetten in winstgroei. Daarom hebben we onze strategie bijgesteld en in gang gezet. We willen de meest gewilde auto’s ter wereld bouwen. Het is cruciaal dat we onze sterke punten als luxemerk gebruiken om economische waarde te creëren, de positionering van ons productportfolio te vergroten en de productmix te verbeteren. We gaan het volledige potentieel van onze unieke submerken AMG, Maybach, G en EQ benutten. De strategie heeft als doel ons te richten op de activiteiten die cruciaal zijn voor succes: elektroauto’s op specifieke platforms en eigen voertuigsoftware. We pakken de structurele kosten aan en streven naar een sterke en duurzame winstgevendheid.”

Kosten

Wat betreft het vergroten van de winstgevendheid maakt Mercedes bekend de vaste kosten met 20 procent te willen verlagen tegen 2025. De variabele kosten worden in de periode tot 2025 met 1 procent netto per jaar verlaagd ten opzichte van 2019, inclusief besparingsdoelstellingen voor materiaalkosten, die weer verhoogd zijn en waarvan de looptijd is verlengd. In deze doelstelling zijn de effecten van een hoger aandeel geëlektrificeerde auto’s niet meegenomen. Uiteindelijk moet een en ander tegen 2025 leiden tot “een omzetrendement van een middelhoog tot hoog eencijferig percentage, zelfs in het geval van ongunstige marktomstandigheden”.

“Ons hooggekwalificeerde en gemotiveerde team vormt de basis voor het succes van onze nieuwe strategie. Bij Mercedes-Benz zijn we allemaal vastbesloten om te presteren in overeenstemming met onze eigen normen: we zullen de meest gewilde auto’s ter wereld bouwen. Dat is onze missie, dat is wat we onze klanten willen bieden. Technologisch gezien zullen we een grote sprong voorwaarts maken. We zullen investeren waar het een doorslaggevende bijdrage levert aan het succes, op een intelligentere manier te groeien en onze industriële footprint aanpassen. We creëren zo de voorwaarden om de winstgevendheid te verhogen en de waarde voor de aandeelhouders te verhogen,” aldus Källenius.

AD Nederland maakt nieuwe…Fastned opent groot…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties