fbpx
bekeken: 1559 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Taxi ‘coronaproof’ met spatscherm Fixico

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 11 mei 2020, 16:52

Leestijd: < 1 minuut

Enkele schadeherstellers en de Nederlandse start-up Fixico voorzien de taxibranche van verplichte corona-spatschermen. De herstellers zorgen voor de installatie van de ‘Fixicover’ en kunnen zo in deze periode met sterk verminderd werkaanbod extra omzet maken.

Taxicentrale TCA (Amsterdam), DVG Personenvervoer en andere grote taxiplatformen in Nederland gebruiken de spatschermen inmiddels. Volgens de nieuwste corona-regels van de overheid is voor taxichauffeurs en personenvervoerders een fysieke afscheiding tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen verplicht wanneer anderhalve meter afstand niet mogelijk is. Online platform voor autoschadeherstel Fixico ontwikkelde samen met enkele schadebedrijven een spatscherm voor inmiddels meer dan veertig verschillende voertuigen, uiteenlopend van auto’s tot busjes voor personenvervoer.

Transparant

De Fixicover werkt op een soortgelijke manier als de schermen in winkels. Het is een transparante afscheiding van polycarbonaat; dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en brandvertragend. Het scherm is volgens Fixico makkelijk te installeren, zonder gereedschap, en zonder blijvende schade aan het interieur te verwijderen. De installatie duurt nog geen vijf minuten, zodat de taxi’s snel weer de weg op kunnen. Derk Roodhuyzen, oprichter en ceo van Fixico: “Tot op heden hebben wij enkele duizenden Fixicover-veiligheidsschermen geïnstalleerd in Nederland. De komende week alleen al zijn er bijna duizend afspraken gepland.” Hij spreekt van “een creatieve samenwerking met schadeherstellers en de taxibranche.”

Uitrollen

Fixico zegt ook van buiten Nederland aanvragen te krijgen. De start-up zal het scherm vanaf komende week ook verder uitrollen in Europa. Met het platform Fixico kunnen autobezitters, autoverhuurbedrijven, wagenparken en verzekeraars hun schade digitaal afhandelen. Momenteel werkt Fixico samen met meer dan tweeduizend erkende schadeherstelbedrijven in zes landen in Europa.

Tags: , , , ,

Corona update; week 19 viel…Ondernemen met groepsgevoel
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties