bekeken: 952 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

TCA sluit aan bij Tranzer

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 30 augustus 2018, 14:47

Leestijd: < 1 minuut

De Taxicentrale Amsterdam (TCA) heeft zich aangesloten bij het platform Tranzer, dat mobility as a service aanbiedt.

Via de app van Tranzer op de smartphone is het mogelijk om een hele reis met verschillende vervoermiddelen te plannen en in-app te betalen. De app geeft dan de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende tarieven. Bij het platform zijn onder meer aangesloten NS, Connexxion, GVB en nu dus ook TCA.

Gemak

“De app biedt vooral gemak”, aldus een woordvoerder van TCA. “De reiziger plant en betaalt zijn reis via creditcard of iDeal. Aan het eind betaalt hij een kleine service fee over het gehele bedrag. Hij is dus iets duurder uit dan wanneer hij los zou betalen voor de verschillende vervoermiddelen, maar hoeft zich niet meer druk te maken over treinkaartjes, in- of uitchecken en betalingen.”

De app, die in december 2017 werd gelanceerd, genereert op de smartphone ook een code waarmee poortjes in het openbaar vervoer kunnen worden geopend. “In- of uitchecken is niet nodig, want de reis is immers al betaald. De code is alleen om de poortjes te kunnen openen.”

Buitenland

Met de toevoeging van TCA beschikt Tranzer met name in de hoofdstad over een dicht vervoersnetwerk. Inmiddels heeft ook NS Internationaal al aangehaakt bij Tranzer. De reisapp heeft de ambitie om in het buitenland verder uit te breiden door samen te werken met andere vervoerders in Europa.

Tags: , ,

Column: autonoom rijden? Fata…Lightyear dist Lexus met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties