fbpx
bekeken: 814 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Tegenvallend halfjaar voor Geely

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 augustus 2019, 15:17

Leestijd: < 1 minuut

De Chinese autofabrikant Geely laat sombere resultaten noteren over het eerste halfjaar van 2019. De omzet was met zo’n 6 miljard euro 11 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2018. De winst kelderde zelfs met 40 procent.

In een toelichting bij de cijfers laat Geely weten dat de resultaten beneden verwachting zijn. Er werden in China alleen al 19,0 procent minder auto’s verkocht in het eerste halfjaar, terwijl dat percentage voor de totale autoverkopen in China slechts 14,0 procent bedroeg. De gestegen exportvolumes waren daarbij een druppel op de gloeiende plaat.

Oorzaken

Geely noemt de handelsoorlog met de VS, de versnelde invoering van nieuwe emissiestandaards en het schrappen van subsidies voor brandstofefficiënte voertuigen als belangrijkste redenen voor de tegenvallende cijfers in het eerste halfjaar.

Wel vestigt Geely de aandacht op belangrijke investeringen en nieuwe producten op het gebied van de zogenoemde new energy vehicles, lees: elektrische voertuigen.

Lynk

Ook vestigt Geely hoop op de introductie van enkele nieuwe modellen, met name onder de Lynk merknaam, waarmee ook de Europese markt in 2020 kennis zal maken.

Tags: , , ,

ABB legt snellaadnetwerk Shell…Ook luchtvering en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties