fbpx
bekeken: 687 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Telematica en rijtraining wapens tegen schade

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 6 mei 2019, 14:24

Leestijd: < 1 minuut

Moove Connected Mobility en Prodrive Academy slaan de handen ineen. De combinatie van telematica en rijtraining beoogt de veiligheid op de weg te verbeteren en de schadelast te verlagen.

Volgens beide partijen spreken de cijfers over 2018 voor zichzelf: 502.000 ongelukken, 23.000 ernstig gewonden en een smartphone-gebruik in het verkeer van 42 procent. Met als gevolg onder meer hoge verzekeringspremies. Bij veel wagenparken zijn de kosten hoog door bekeuringen, verkeerde manoeuvres, kleine schades en indirecte kosten zoals juridische kosten of doorbetaling”, aldus Han Arts, Sales Director van Moove.

Telematica

Het ontbreekt volgens Arts vaak aan inzicht. Moove zet telematica in om dat te verkrijgen. We verzamelen en analyseren relevante data, zoals acceleratie, gordelgebruik, routes van bestuurders, snelheid en belgedrag. Zo zien we waar de risico’s zitten en kunnen we adviseren over te nemen maatregelen. Door de samenwerking met Prodrive Academy kunnen we bijsturen.”

Diversiteit

Een andere ontwikkeling is de groeiende diversiteit binnen een wagenpark. Elektrisch, scooters, nieuwe systemen en technologieën. “We zien dat bestuurders vaak niet precies weten hoe ze moeten omgaan met de geavanceerdere rijhulpsystemen (ADAS) of nieuwe aandrijfvormen (elektrisch). Hierdoor haalt men niet het optimale rendement uit de auto”, aldus Arts.

Mix

Moove en Prodrive Academy bieden een mix van analyse, advies, training en beloning. “We trainen waar de pijn zit”, aldus Mark Maaskant, eigenaar van Prodrive Academy. “Door de samenwerking bundelen we kennis en ervaring. Ook bieden we concrete resultaten bij het verlagen van de schadelast, creëren we bewustwording en verhogen we de veiligheid voor werknemers op de weg.”

Tags: , , , , , , ,

ALD Automotive: netwerk van…Leaserijders ALD tanken met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties