bekeken: 634 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

TEN AEM deeltjesteller NMi gecertificeerd

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 juli 2020, 16:30

Leestijd: < 1 minuut

De TEN AEM deeltjesteller van TEN Automotive Equipment is als eerste deeltjesteller in Nederland officieel door het Nederlands Meetinstituut (NMi) gecertificeerd volgens de richtlijnen die daarvoor door een dertiental Europese landen zijn opgesteld.

De Nederlandse overheid wil vanaf 2021 het testen van het functioneren van een roetfilter in een dieselauto verplicht opnemen in de apk-voorschriften. Tot op heden wordt alleen optisch gecontroleerd of een af fabriek gemonteerde roetfilter inderdaad aanwezig is en niet overduidelijk defect is. Of een aanwezige roetfilter ook (goed) functioneert, wordt nu nog niet gecontroleerd.

Autoprof

Tijdens de Autoprof-vakbeurs begin dit jaar in Gorinchem presenteerden zes partijen hun, al dan niet in conceptvorm verkerende deeltjestellers aan het vakpubliek. TEN Automotive Equipment is de eerste die een werkend model heeft kunnen laten certificeren bij het NMi. Voorwaarde voor het opnemen van een roetfiltertest in de apk-keuring is wel dat er voldoende gecertificeerde deeltjestellers op de markt zijn.

Stand alone

De TEN AEM wordt als stand alone-tester geleverd, maar is voorzien van RS232, usb en Bluetooth. Daarmee is het mogelijk in de toekomst de tester te koppelen aan een pc.

Realtime verkeersinformatie…Groove Glove Bandenscanner
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties