fbpx
bekeken: 1662 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,41)

Tesla koopt Duitse fabrikant

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 november 2016, 09:09

Leestijd: < 1 minuut

Tesla heeft een grote Duitse fabrikant, Grohmann Engineering, bouwer en ontwikkelaar van productieautomatisering overgenomen. Tegelijkertijd kondigde Tesla aan in Europa (waarschijnlijk Duitsland) een grote fabriek te gaan bouwen voor de productie van haar elektrische auto’s.

Ook de productie van batterijen voor deze auto’s zal in Europa gaan plaatsvinden. Voor de lange termijn verwacht Tesla, bij monde van Elon Musk zelf, dat er zeker drie fabrieken in Europa zullen worden gebouwd. Nu staat er een assemblagefabriek in Nederland.

Bij de overname van Grohmann Engineering werd aangekondigd dat er zeker 1000 nieuwe technici worden aangetrokken. Tesla’s directeur technologie, J.B Straubel, stelde dat Duitsland de beste auto-ingenieurs heeft. Dat kan erop wijzen dat de eerste echte productiefaciliteit in Duitsland zal komen. Tevens stapt Audi-manager en productiespecialist Peter Hochholdiger over naar Tesla. Grohmann heeft naast Duitsland ook fabrieken in de VS en China. Musk stelde dat er van de Tesla model 3 zo’n 600.000 stuks gebouwd gaan worden in 2018. Dat moet in 2020 opgeschroefd worden naar één miljoen stuks.

Tags: , ,

Corine Riem Vis…Nieuwe topman Car-O-Liner
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties