bekeken: 905 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Tesla Model 3 is EV van het jaar 2020

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 29 januari 2020, 11:08

Leestijd: < 1 minuut

De Tesla Model 3 is door een jury bestaande uit AutoWeek, Eneco en VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) gekozen als EV van het jaar 2020. De Hyundai Ioniq staat op de tweede plaats, gevolgd door de Renault Zoe.

VZR reikte de prijs voor het tweede jaar uit. Zeker voor zakelijke rijders is de EV een populaire optie. Vorig jaar reed 6 procent van hen elektrisch, terwijl 31 procent aangaf dat de volgende auto zeker een elektrische wordt. Voor 2021 loopt dat op naar 35 procent.

Alle 23 EV’s die leverbaar waren in 2019 zijn meegenomen in de beoordeling. De rangorde werd bepaald op basis van acht criteria: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak en rijeigenschappen. De top 3 kenmerkt zich door hoge scores bij de actieradius, laadsnelheid en rijeigenschappen. De Tesla Model 3 steekt volgens de jury met kop en schouders boven de rest uit op de diverse aspecten.

De award is gisteren tijdens een bijeenkomst van VZR uitgereikt aan Kim Liebregts, Country Director Tesla. De jury bestond uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Joeri van Dam (LeaseAholic). Bij de puntentoekenning gaf de jury een weging aan de verschillende criteria. Zo hield ze rekening met een hogere bijtelling boven de 45.000 euro.

Vlnr: Damiaan Hage, jurylid en hoofdredacteur AutoWeek, Martin Huisman, jurylid en bestuurslid VZR, Simon Smit, Zero Emission Manager Renault, Kim Liebregts, Country Director Tesla, Jeroen Tas, Marketing Director Hyundai Motor Netherlands, Bart Fick, jurylid Eneco eMobility en Joeri van Dam, jurylid en LeaseAholic.

Tags: , , , , ,

Autowassen in de winterOpvraagservice DSR bij 100%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties