fbpx
bekeken: 591 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Texa biedt toegang tot data nieuwe Renaults

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 28 oktober 2020, 09:37

Leestijd: < 1 minuut

Texa speelt in op de secure gateway-module die Renault toepast op elk nieuw model vanaf de Clio 5. De oplossing van Texa zou onafhankelijke garagebedrijven gegarandeerde toegang bieden, veilig en legaal.

Autoproducenten passen de module toe om manipulatie van data of diefstal van een voertuig te voorkomen. In de praktijk blokkeert de voorziening echter ook de toegang van marktpartijen buiten het fabrieksnetwerk. Zij kunnen niet zonder aanpassings- en coderingsfuncties die nodig zijn voor reparatie.

Token

Met zijn oplossing voorkomt Texa, naar eigen zeggen, problemen bij vrije werkplaatsen die service en onderhoud plegen aan recente Renault-modellen. Om het voertuig te ontgrendelen, moet de monteur zich registreren op een website van Renault, een token (USB-flashstation) kopen en een speciaal stukje software downloaden. Voorwaarde is ook het bezit van een Navigator TXTs- voertuiginterface die in Pass-Thru-modus kan werken. Overigens kan het Renault-token ook worden gebruikt met pc’s of de Axone Nemo-tool. De software geeft aan dat de gebruiker de verbinding moet maken. Bij oudere modellen kan gewoon verder worden gewerkt zonder deze melding.

Wachtwoord

Samen met het token ontvangt de monteur een gebruikers-ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot de ontgrendelingsfuncties. Om verder te gaan met de diagnose, sluit hij het token aan op een van de USB-poorten op de Axone Nemo 2. Nadat deze via een kabel is gekoppeld aan de Navigator TXTs-interface, kan de applicatie in gang worden gezet. Nodig is wel nog de bevestiging dat de gateway is ontgrendeld.

Tags: , , , ,

Vliegende auto goedgekeurd…Digitale showroom Carflow voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties