bekeken: 643 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Toegang tot voertuigdata nog lang niet geregeld

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 september 2019, 11:57

Leestijd: 1 minuut

Niet eerder dan eind 2020 wordt er een voorstel tot Europese regelgeving verwacht over de toegang tot voertuigdata. Te laat, vindt Bovag.

Een en ander bleek na het jaarlijkse Cecra-diner, dat woensdag 18 september werd gehouden in Brussel. Namens de Europese Commissie sprak Mehdi Hocine de verzamelde Cecra-leden toe. Hij liet weten dat Europa de juiste balans zoekt tussen cyberveiligheid en toegang tot data. Daarbij spelen drie factoren een rol: het ontwikkelen van technologieën en infrastructuren; zorgen dat zelfrijdende en connected mobiliteit veilig is; oog houden voor maatschappelijke gevolgen, zoals werkgelegenheid en ethische kwesties.

Onderzoek

Kennelijk is het vaststellen van regelgeving omtrent de toegang tot voertuigdata nog een hele klus, want daarvoor moet eerst nog een onderzoek opgestart worden. Dat gaat niet eerder dan in december 2019 lukken. Vervolgens moet daar een voorstel voor regelgeving uit voortkomen. Dat wordt dan pas eind 2020 verwacht.

Wachten duurt lang

Bovag duurt dit allemaal veel te lang, hoewel de brancheorganisatie op zich wel tevreden is met het feit dat het onderwerp in ieder geval ook de aandacht heeft van het kabinet. Dat gaat, zo blijkt uit de op Prinsjesdag gepresenteerde kabinetsplannen, zijn pijlen ook nadrukkelijk op Europa richten. Dan is daar nu het wachten op.

Tags: , , ,

Brand verwoest Millers Oils:…World LPG Forum en Dag van het…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties