fbpx
bekeken: 625 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

TomTom verkeersinformatie voor Maserati

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 september 2020, 10:10

Leestijd: < 1 minuut

TomTom gaat de nieuwste modellen van Maserati voorzien van kaarten, navigatiesoftware en connected diensten. Het gaat om de modellen Ghibli, Levante en Quattroporte die in oktober de weg op gaan. Andere modellen volgen in 2021.

“We zijn verheugd dat onze premium navigatie nu beschikbaar is voor de exclusieve sportwagens van Maserati”, aldus Antoine Saucier, algemeen directeur van TomTom Automotive. “De bestuurders van Maserati zullen profiteren van naadloze connectiviteit en automatische draadloze kaartupdates, zodat ze zorgeloos kunnen instappen en gaan.”

Voor het gloednieuwe Maserati Intelligent Assistant (MIA) infotainmentsysteem levert TomTom onder meer EV Services, voor het tonen van oplaadpunten en hun beschikbaarheid. Maserati gaat hier gebruik van maken voor de aankomende elektrische Folgore-reeks, die gepland staat voor 2021. Nieuw voor Maserati is dat bestuurders op een kaart te zien krijgen hoe ver ze elektrisch kunnen rijden. Als de batterij of de brandstof van de auto onvoldoende is om de geselecteerde bestemming te bereiken, wordt de bestuurder gevraagd om naar een oplaadpunt of een tankstation te navigeren. De bestuurder krijgt een kostenvergelijking van de beschikbare oplaad- en tankstations die binnen bereik zijn. Ook is er een nieuwe functie die het systeem in staat stelt om te leren wanneer het de bestuurder kan helpen bij het navigeren naar een van zijn of haar favoriete plaatsen.

“We willen dat Maserati-bestuurders in hun auto stappen en zich concentreren op hun rijervaring”, aldus Theo-Han Jansen, hoofd e-Mobility en Connectivity bij Maserati. “De nieuwe navigatie van TomTom met geïntegreerde spraakbesturing zorgt voor een naadloze en veilige ervaring.”

Persoonlijke voorkeuren

De geïntegreerde oplossing van TomTom wordt zowel op de middenconsole als op de dashboardschermen weergegeven, met een premium gebruikersinterface van TomTom die de bestuurder kan aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren. Deze geïntegreerde benadering betekent dat het MIA-systeem bewegings- en afslagbegeleiding kan projecteren op het dashboard van het voertuig, evenals waarschuwingen voor flitspalen, verkeer en gevaren. Deze functie vermindert de zijdelingse hoofdbewegingen, zodat bestuurders zich kunnen concentreren op de weg voor een soepele en veilige rit.

Slechts zes winterbanden…ANWB biedt beste klantervaring…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties