bekeken: 633 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Toyota verkoopt reserveonderdelen 2000GT

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 7 juli 2020, 13:57

Leestijd: < 1 minuut

Toyota GAZOO Racing (TGR) gaat onder de naam GR Heritage Parts Project reserveonderdelen produceren voor zijn klassieke sportwagen 2000GT. Deze worden in thuisland Japan maar ook daarbuiten verkocht.

Het initiatief draait om originele reserveonderdelen die uit productie waren. De doelgroep bestaat uit klanten die in hun klassieke Toyota willen blijven rijden. Twee maanden terug kondigde het merk aan ook onderdelen te gaan maken voor de derde en vierde generatie Supra (respectievelijk type A70 en A80).

Doorverkoop

Vanaf 1 augustus wordt informatie op de website van TGR geplaatst en gaan de reserveonderdelen in de verkoop. Hierbij gaat het om transmissie-gerelateerde onderdelen (zoals tandwielen, schakelmof, synchronisator naaf, pakkingen en oliekeerringen, lagerkit, borgringset, drukring en schakelvork) en differentieel-gerelateerde onderdelen (eindoverbrengingsset en stelbout ringwiel). De reserveonderdelen voor de 2000GT kunnen bij de Toyota-dealer op eenzelfde manier gekocht worden als de onderdelen voor de meer gangbare modellen van het merk. Vanwege het unieke karakter van de Toyota 2000GT, en om doorverkoop tegen te gaan, wordt het aantal reserveonderdelen per auto beperkt.

James Bond

De 2000GT kwam in 1967 op de markt en schopte het in drie jaar productietijd tot 337 exemplaren. Aan boord was de toen nieuwste technologie, waaronder een 2,0-liter DOHC zescilinder-in-lijn benzinemotor, vierwielige dubbele wishbone-ophanging, schijfremmen rondom, radiaalbanden, wielen van magnesiumlegering en opklapbare komlampen. Beroemd werd het model door zijn rol in de James Bondfilm You Only Live Twice uit 1967.

Tags: , , , ,

Nederland blijft voorloper…Geleide diagnose met PicoScope
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties