fbpx
bekeken: 1288 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,33)

Tweede seizoen Bovag-kanaal YouTube

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 juli 2020, 12:20

Leestijd: < 1 minuut

Bovag is vandaag begonnen aan het tweede seizoen van zijn YouTubekanaal, dat het grote publiek antwoord wil geven op vragen over (auto)mobiliteit. In de eerste aflevering draait het om eenvoudig schadeherstel: uitdeuken zonder spuiten, spotrepair, polijsten en interieurreparatie.

Onder de noemer ‘Bovag zoekt het uit’ liggen ruim tien korte filmpjes op de plank. Ze zijn veelal op locatie gedraaid bij partijen in de branche. Elke week gaat een nieuwe opname live, meerdere afleveringen zijn in voorbereiding. Daarbij komen alle afdelingen van de brancheorganisatie aan bod. Bij de onderwerpkeuze is niet alleen Bovag aan bod maar ook de eindgebruiker. Deze wordt nadrukkelijk gevraagd om suggesties te doen – vandaar de ditmaal gekozen titel.

Kijkstatistieken

“We hebben vorig jaar met succes een eerste ‘how-to-reeks’ gedraaid”, licht woordvoerder Paul de Waal toe. “De kijkstatistieken leren dat er behoefte bestaat aan korte, heldere uitleg van veelvoorkomende situaties op het gebied van mobiliteit. Denk aan tips over koppelen van een caravan. Of de vraag of een rijles nodig is voordat je in een camper op reis gaat.”

Bovag sluit bij de onderwerpbepaling aan op de eigen communicatiewensen maar ook op online zoekgedrag en -termen. De hoogst scorende video is tot nu toe ‘mijn eerste rijles’. Onderwerpen die geplaatst gaan worden in de nieuwe reeks belichten bijvoorbeeld het verschil tussen apk en onderhoudsbeurt, reconditioning en het gebruik van wasstraten. “Ons YouTube-kanaal is een zaak van lange adem. We willen een grote database bouwen, die ook op de lange termijn kan dienen als vraagbaak.”

In de vandaag geplaatste eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat autocoureur Sebastiaan Bleekemolen op onderzoek uit bij ABS Pijnaker.

Tags: , , ,

Erik Meems van Century naar…Matthijs Verhaar weg bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties