bekeken: 2727 x
Waardeer dit artikel:
441 votes, average: 2,78 out of 5441 votes, average: 2,78 out of 5441 votes, average: 2,78 out of 5441 votes, average: 2,78 out of 5441 votes, average: 2,78 out of 5
(2,78)
(Inloggen is vereist)

Uber komt met zelfrijdende taxi

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 mei 2015, 07:22

Leestijd: 1 minuut

Het beroep van taxichauffeur zou binnenkort zo maar tot het verleden kunnen behoren. Taxi-app Uber is namelijk druk doende om de eerste zelfrijdende taxi op de weg te krijgen. Dat het bedrijf erg serieus is, blijkt uit het feit dat het eerste prototype in Pittsburgh (VS) is gesignaleerd.

Het wordt druk op de markt van zelfrijdende auto’s. Niet alleen de authentieke autofabrikanten investeren in de toekomst maar ook technologiereuzen als Apple, Google en nu ook Uber hebben ontwikkelingscentra voor de autonome auto en testen volop. Ze lijken een lichte voorsprong te hebben op hun concurrenten van het eerste uur.

Uber zet nu de volgende stap  met de zelfrijdende taxi. Eenmaal in bedrijf hoeft de klant alleen nog maar een adres in te toetsen en de taxi rijdt zelfstandig naar de bestemming. Uber geeft aan dat alles nog in de ontwikkelingsfase is, maar laat daarbij weten dat het wel degelijk van plan is om de taxichauffeur buitenspel te zetten.

Tags: , , , ,

Belgische Bosal in nood door…Fiat Chrysler loopt blauwtje…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties