bekeken: 4197 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Universele kanaal sterker dan dealerkanaal

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 september 2012, 11:00

Leestijd: < 1 minuut

Het aandeel van universele garages zal met zeker zes procent stijgen in de meeste West Europese landen. Dat zegt Boston Consulting Group (BCG) in een trendrapport over de Europese aftermarket, in opdracht van de Vereniging van Europese automobielfabrikanten (Acea). Vreemd is dat Acea het rapport in brede kring rondstuurt.

Het is verbazend, omdat het rapport aantoont dat het universele, merkonafhankelijke kanaal schijnbaar sterker is dan het dealerkanaal. Volgens de BCG zal het aandeel van het vrije kanaal alleen maar toenemen, gebaseerd op onderzoek in Groot-Brittannië, Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland. Volgens het rapport zal het aandeel van universele garages met zeker zes procent stijgen.

Het is niet ondenkbaar dat Acea wil aantonen, dat de inspanningen van de Europese Commissie voor een vrijere reparatie- en onderhoudsmarkt hun vruchten hebben afgeworpen. Met dit wisselgeld zou Acea de aanhoudende discussie over de toegankelijkheid tot OE-data en de vragen rond de introductie van de E-call, iets in haar voordeel kunnen ombuigen.

Acea als arme underdog tegen machtige universelen die zorgen voor prijsdruk op het merkgebonden kanaal! Dat is de teneur van het rapport en dat is ook meteen het welbekende addertje onder het gras.

Lees alles over dit onderzoek op pagina acht en negen in de nieuwe editie van Aftersales Magazine, die op 2 oktober verschijnt.

Tags: , , , , , , ,

Halfords start met…Bertho Eckhardt nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties