bekeken: 1251 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,47)

Van Klink: ‘bijtellingsfetisj door vlaktaks’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 januari 2017, 11:38

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe vlaktaks van 22 procent in 2017 leidt volgens XL Lease-directeur Frank J. van Klink tot een tweedeling in leaserijdersland: enerzijds ‘een harde kern van bijtellingsfetisjrijders’ op jacht naar elektrisch rijden, anderzijds een groep die zoekt naar een nieuw evenwicht tussen emotie en ratio. En weer gaat rijden in een auto die past bij hun persoonlijke voorkeur.

Van Klink betoogt dat in zijn nieuwste videocolumn, te zien op de website van Aftersales Magazine. Basis voor de column is het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2016. “Respondenten gaan schuiven in hun beslissing welk merk ze gaan rijden. Vooral de plug-in hybride neemt af in populariteit.” Daarbij komen merken vrij die lang het gemis hebben gehad van bijtellingsvriendelijke varianten, zoals Alfa Romeo.

Van Klink belicht verder onder meer het mobiliteitsbudget, waar volgens hem meer sprake is van woorden dan van daden (slechts zeven procent wil echt zijn plannen concreet maken). Ook belicht hij het belang van de zakenauto als arbeidsvoorwaarde. Hier gaat de geschiedenis zich herhalen. “In een krappere arbeidsmarkt wordt medewerkerstevredenheid een speerpunt en een close finish met de kosten voor het bedrijf.”

Kijk hier de videocolumn van Frank J. van Klink- XL Lease- XL Easy – XL Rent

Tags: , , , , , ,

Care Leeuwarden naar…App Cargarantie voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties