bekeken: 1229 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Van millimeters naar euro’s

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 29 maart 2018, 08:49

Leestijd: 1 minuut

Bandendiagnose is een kwestie van seconden geworden. Even met het voertuig over de rijplaten en de meting is een feit. De keuze in hardware is reuze, naargelang de behoefte en portemonnee van de afnemer. We nemen een aantal opties bij de kop.

Wat de apparatuur van de diverse aanbieders gemeen heeft, is het gemak dat ze bieden. Waar voorheen de monteur elke band apart moest opmeten – handmatig, foutgevoelig – klaart nu slimme techniek de klus. In een oogwenk gaat het van meten naar weten. Door de bijbehorende pc te koppelen aan het bedrijfsnetwerk belandt de uitkomst vanzelf in het klantdossier. De kleurenprint vol meetgegevens die de receptionist uitdraait, weet zelfs de meest sceptische berijder/eigenaar te overtuigen.

Gemak

Maar er zijn ook verschillen. Neem nu de in Noord-Amerika ontwikkelde Treadspec, die importeur CBX uit Geldermalsen sinds kort levert. Noem de tool niet zomaar een profieldieptemeter, betoogt directeur Maurits Golüke. “Deze diagnosemachine is een commercieel hulpmiddel, verkoopsoftware én -hardware ineen, met een bewezen praktijk in klantenbinding en omzetverhoging.”

Lees het hele artikel in nummer 3 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 23 maart is verschenen.

Tags: , , ,

Verblinding is kwestie van…‘Renault en Nissan praten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties