bekeken: 1078 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Van Mossel: themavestigingen occasions

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 25 oktober 2019, 13:42

Leestijd: < 1 minuut

Van Mossel Automotive Groep verdubbelt haar Mega Occasion Centrum-locaties. Aan de bestaande vestigingen in Oldenzaal, Utrecht, Oisterwijk ( SUV), Amsterdam ( Exclusief) en Tilburg worden binnen afzienbare termijn Rotterdam, Leeuwarden en Goes toegevoegd. Deze draaien nu op proef.

Daarnaast onderzoekt de onderneming de optie om gespecialiseerde occasionvestigingen te openen. Ze zouden moeten verrijzen in Waalwijk (budgetauto’s tot acht mille) en Tilburg (bedrijfswagens). Volgens ceo Eric Berkhof is op dit moment de kans 75% dat beide themalocaties daadwerkelijk van start zullen gaan. In augustus jl. gingen al de deuren open bij Van Mossel Exclusieve Occasions, aan de A10 ter hoogte van Duivendrecht. “Net als SUV in Oisterwijk een echt specialisme.”

Proefrit aan huis

Met de toevoeging van drie Mega Occasion Centra is dit deel van het Van Mossel-netwerk compleet. Wekelijks worden zo’n tweehonderd gebruikte personenwagens verkocht via het concept Mega Occasion Centrum. Deels gaat het om eindecontractvoertuigen van de eigen leasebedrijven. Overigens verhuizen de Mega Occasion Centra in Utrecht en Oldenzaal naar nieuwe locaties, aan respectievelijk de A2 en A35.

Voor de waarschijnlijke start in Waalwijk heeft Van Mossel het oog laten vallen op het pand van De Graaff Autobedrijven. Het bedrijf ging twee maanden geleden failliet. Een deel van het personeel heeft inmiddels onderdak gevonden bij Van Mossel. Huisstijl, inrichting en dienstverlening (onder meer proefritten aan huis) van ‘Waalwijk’ – verwachte opening: eind februari – vormen een nieuw concept binnen de occasiontak.

België

Ook in België staat het Mega Occasion Centrum op de planning. Hier gaat het om de overname van een autobedrijf in Antwerpen en om nieuwbouw in Hasselt. In beide gevallen worden naar verwachting de onderhandelingen nog deze maand afgerond. Uitbreiding naar Wallonië staat volgens Berkhof vooralsnog niet op de agenda: “We blijven voorlopig in het Nederlandstalig deel van België.”

Tags: , ,

Euromaster: geen groot…Autec en VLT zelfstandige…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties